Herfstvakantie 2023 

 

Praktische info
Inbegrepen: tussendoortje, knutselmateriaal, verzekering
Draag steeds speelkledij die vuil mag worden en breng laarsjes mee. 

Broer of zus heeft €5 korting bij dezelfde activiteit.
Alle betalingen gebeuren via overschrijving.
Een inschrijving is pas definitief na betaling op reknr. BE65 0019 1410 0996
met vermelding naam + datum.
Een activiteit kan niet kosteloos geannuleerd worden.
Een tussenkomst van het ziekenfonds is mogelijk, breng hiervoor het nodige formulier mee.

Zaterdag 28 oktober van 3 jaar tot 8 jaar van 13u tot 17u   (prijs €30)
Speelnamiddag met grappige spookjeszoektocht en lekkers!

Maandag 30 oktober voor kleuters van 9u tot 13u  (€30) 
Spitter spetter spat, met onze laarsjes aan gaan we buiten spelen, maar ook warm binnen genieten van de kinderyoga. En wie durft, blaast een knutselwerkje neer. 

Maandag 30 oktober vanaf 7 jaar van 14u tot 18u  (€35)
Vandaag bouwen we een ladder met uiltjes erop.  Met een plankje en natuurlijke materialen uit het bos wordt dit een prachtig decoratie stuk.

 

Dinsdag 31 oktober voor kleuters van 13u tot 17u  (€30)
Na een verhaaltje over de bosdieren en een speurtocht knutselen we een reuze eikel.
Wie wenst tover ik ook om in een schattig diertje.

Donderdag 2 november vanaf 7 jaar van 9u30 tot 14u30  (€40)
Creatieve handjes zijn vandaag een must want jullie eigen eekhoorn komt tot leven. Voor onze middaglunch bakken we pannenkoeken.

 

Vrijdag 3 november vanaf 7 jaar van 9u tot 13u  (€35)
Uit stofjes en vilt knippen we 1 of meerdere schattige vosjes die we met het nodige versierwerk op doek kleven.

Vrijdag 3 november voor kleuters van 14u tot 18u  (€30)
Beleef mee het verhaal van kabouter Kik en zijn vrienden. We spelen kabouterspelletjes en knutselen onze eigen pinnenmuts.

 

Hoe verloopt een activiteit?
We starten steeds in een kring en stellen onszelf voor waarbij de anderen ons welkom heten. Ik vertel wat we gaan doen vandaag en wie nog iets wilt delen met de groep kan dit. Bij de kleuters start ik vanuit een fantasie verhaal waarbij we soms iets moeten gaan zoeken. Zo vertrekken we met een doel richting bos en spelen hier verstoppertje en andere leuke spelletjes. Bij thuiskomst gaan we knutselen afwisselend in 2 groepjes, terwijl de anderen spelen, zo is er de ruimte om hen te helpen bij het creatieve werkje.

We trachten de helft van de tijd buiten door te brengen, er is een overdekt gedeelte met een zandbak en keukentje, go-car, fietsjes, steps, tekenschoolbord, trampoline en het bos natuurlijk. Kleren die vuil mogen worden en laarzen zijn een must. Er wordt rekening gehouden met de inbreng van de kinderen. Niemand wordt verplicht om te knutselen, maar wordt wel gestimuleerd om z'n creatieve kant te gebruiken. Er liggen kleurplaten, wit papier, stiften en kleurpotloden die de kinderen ten allen tijde mogen gebruiken. De nadruk ligt voornamelijk op kind zijn, fantasie gebruiken en plezier beleven, met respect voor elkaar en voor de natuur.
De knutselwerkjes bij de 7 jarigen vragen vaak meer werk en zijn uitgebreider. Indien er nog tijd overblijft, worden de kinderen die wensen op het einde geschminkt.
En tussendoor smullen we ook nog een gezonde snack, dit is vaak een mengeling van fruit, noten, rijstkoeken. Er staat steeds een vaatje water ter beschikking.